Lieve Schalkwijkertjes,

Vandaag stond de slotetappe van de Tour de Schalkwijk op het programma, de beruchte tijdrit van 1.8 kilometer rondom de Schalkwijkse wetering. De verschillen in de top-10 en het meisjesklassement waren klein, er stond dus nog genoeg op het spel voor de rennertjes van de Tour de Schalkwijk.

De tijdrit werd afgetrapt door 3 meisjes, Esmee Schaeffer, Kim van Dijk en Romy van Rijswijk. Deze rit werd gewonnen door Romy van Rijswijk met een tijd van 3:59. Lange tijd zaten de tijden erg dicht bij elkaar. Na de 21 ritten met 3 renners en 1 rit met 2 renners werd het tijd voor het afscheid van 2 Co-leden. Margriet Dekker en Tim Steenbrink nemen na dit jaar afscheid van de Tour de Schalkwijk, Tim mocht proberen om een tijd van 2:48 neer te zetten. Helaas voor Tim lukte dit niet, hij klokte een tijd van 2:52. Margriet Dekker reed een rondje als prinses en werd hierbij aanbeden door 4 jongemannen.

Hierna werd het langzaamaan tijd voor de snelle rennertjes in de Tour de Schalkwijk van 2017, de eerste echte toptijd werd neergezet door Rens Odijk. Hij dook als eerste onder de zo vaak benoemde magische grens van 3 minuten, hij reed een tijd van 2:55. Vlak na Rens kwam de top-10 in actie, de strijd om de 10e plek was bij aanvang van de tijdrit nog erg spannend. Sjoerd Middelweerd reed echter een snelle tijd dan Anouk Sturkenboom, zo eindigt hij in zijn eentje op de 10e plek. Ook Celine Goes reed sneller dan Anouk Sturkenboom, zo behoudt zij haar roze trui.

De grootste verschuiving in het algemeen klassement vond plaats tussen de nummers 3 en 4, Stijn van Dijk reed een dijk van een tijdrit. Hij reed maar liefst 5 seconden sneller dan Jens Grotenbreg, dit was ruimschoots genoeg voor een plek in de top-3 van het algemeen klassement. Dit is natuurlijk zuur voor Jens, als troost heeft hij dat hij volgend jaar weer mag strijden voor een plekje op het podium van de Tour de Schalkwijk. Als last but not least kwam Bjorn de Klerk in actie, hij had al aan de speaker Henk laten weten dat hij deze tour alle etappes wilde winnen. Hij kwam zijn belofte na en sloot deze Tour de Schalkwijk af met een toptijd van 2:54.

Zoals verwacht hebben Bryan Odijk, Joeri Groenen en Bjorn de Klerk hun plek in het algemeen klassement behouden. Dit betekent dat zij alle drie een mooie trui mee naar huis kunnen nemen. Voor Bjorn, de beste van de Tour de Schalkwijk, betekent dit zelfs dat hij drie truien mee naar huis mag nemen. Het rood, het groen en het geel.

Groetjes van de Rekencommissie en een dikke lebber van onze grote vriend Danny

 

#AvondjeNuchter

#TDBeetjeBoos

#DJ2PraatMinder

#MalukuDoeDieJuku

#PakkenWatJePakkenKan

#RekenDaarMaarNietOp

#WaarBenIk

#StoneOpTijd

#ONeeTochNiet

#LevenOpKeelsnoepjes

#PeutDoetHetWeer

#Opgezwollen

#RonaldRegeltZeWel

#Hashtag

#RekenZietAlles

#LaadJeOpVoorDeBatterijen

#TotDeVolgendeKeer

#FTC