Lieve Schalkwijkertjes,

Vandaag was het zover, de laatste etappe van de Tour de Schalkwijk stond op het programma. Met kleine verschillen in de top-10, het 8-9jarigen klassement en de strijd om de 48e plek beloofde de laatste etappe vuurwerk.

De start was weer eens een keer op de Jonkheer Ram weg, het was perfect weer om even flink op de pedalen te gaan stampen. De renners reden richting de trip, waarna het op de Schalkwijkse weg gelijk tijd was voor de bonificatiesprint. Rens Odijk ging er vandoor met de winst en werd achtervolgd door Jens Grotenbreg en Jesper de Klerk. Voor de mannen in de top van het klassement was dit enigszins tegenvallend, zij pakten namelijk niet de fel begeerde 5 bonificatieseconden.

De rit werd vervolgd richting de Provincialeweg, waar het tijd was voor het berg- en dijkhuisklassement. Hier kwamen tweemaal Bjorn, Jesper en Stijn als eerst boven. Vervolgens was het tijd voor een lange sleur over de dijk.

Na vandaag zijn er 2 dingen zeker in de Tour de Schalkwijk, Bjorn de Klerk gaat sowieso 2 truien pakken deze Tour de Schalkwijk. Hij heeft de meeste punten gepakt in zowel het Dijkhuis- als het Bergklassement.

Ook achterin het peloton was het spannend. Zo lag de strijd voor de 48e renner ook deze rit weer helemaal open. Bryan Odijk startte de rit met deze titel, de grote vraag is natuurlijk: behoudt hij deze positie? Het antwoord op die vraag is… ja! Bryan Odijk zal deze Tour de Schalkwijk zeer waarschijnlijk gaan afsluiten als de 48e renner.

Groetjes van de Rekencommissie en een zoen van Danny

 

 

#HandremOpDeFiets

#WaarKomtDieKoortslipVandaan

#IkGaMetEsMee2.0

#TapkunstenVanDeTD

#OpDeStoel

#VrijdagAlleenVoorStrijders

#Stokspecial

#SchalkwijkMaluku

#NootDonnie

#GratisParkeren

#DeHeleCrewIsEenBeetjeMoe

#RobbieLangsDeDokter

#RodeLampjesAan

#StoneEenKeerOpTijd

#WorstInEenKeer

#MaartenAanDePaal

#RatMetdeHattrick

#WieVangtMijnBrandblusser

#Boei(T)MeNiet

#HijLigtLinks

#GewoonBoefMan

#FTC

#FTI