Lieve Schalkwijkertjes,

Vandaag stond er weer een mooie etappe op het programma, onder een lekker zonnetje werd er gestart op de Brink. Hier gebeurde wat we eerder deze Tour ook hebben zien gebeuren, er was meteen een grote valpartij. Gelukkig was de schade deze keer wat kleiner, iedereen kon na de valpartij namelijk weer op de fiets stappen.

Kort na de start kwam al de eerste sprint, bij Verhoef voor konden punten worden behaald voor het Dijkhuisklassement. Het was Jesper de Klerk die hier vlak voor zijn broer de 5 punten binnensleepte, derde bij deze tussensprint was Evy van Zijl. Na de eerste sprint sloeg het peloton links af de Zuwedijk in. Bij het enige Bergklassement van de dag waren Bjorn de Klerk en Stijn van Dijk als nummers een en twee boven, zo houden zij de strijd om het bergklassement erg spannend.

De belangrijkste tussensprint van de dag lag echter op de Schalkwijkseweg, hier konden maar liefst 5 bonificatieseconden worden verdiend. Het was hier Stijn van Dijk die de volle mep pakte, hij werd gevolgd door Jesper de Klerk en Bjorn de Klerk. Zo verstevigt Jesper zijn tweede plek in het algemeen klassement. Stijn van Dijk maakt een mooie sprong en gaat nu echt meedoen voor de ereplaatsen in de Tour de Schalkwijk van 2017.

Het slot van de etappe was erg zuur voor met name Evy van Zijl, vlak voor de finish tikte iemand haar achterwiel aan en hierdoor vlogen een handvol spaken uit haar achterwiel. Met gevolg dat zij niet verder kon fietsen en rennend over de streep kwam. Met name balen voor Evy omdat zij meestrijdt van het meisjesklassement.

Groetjes van de Rekencommissie en een blèrtje van Danny

 

 

#SimenHeeftTrio

#Emmervoorraadje

#MeerHoofdpijnMeerBeter

#DannyDeSchapenFluisteraar

#JaapieIsTraag

#Glasbak

#InternetIsWild

#AllesVergeten

#BasOnderDeJas

#MaartenOpJacht

#AdHeld

#IsMaartenZijnSleutelsKwijt?

#SambalBij

#MerijnHoudtVanGroen

#MoskoNatteVoetjes

#DeCoVangtAlles

#MaartenOpBerenjacht

#PinguinOpEenIjsberg

#IsHetNouAlLicht

#ShirtUitEnZwaaien

#RekenZietAlles

#FTC