Bjorn de Klerk wint ook etappe van vrijdag in Tour

Bjorn de Klerk heeft de etappe van vrijdag in de Tour de Schalkwijk gewonnen. Hij is hard op weg naar de eindzege in de Tour de Schalkwijk aanstaande zondag. Hij heeft een voorsprong van 24 seconden op Jesper de Klerk die tweede staat in het Algemeen Klassement.
Bjorn heeft ook de leiding in het Dijkhuisklassement en in het bergklassement. Hij kwam vrijdag ook als eerste boven bij één van de twee beklimmingen van de Lekdijk. Noah Spaan wist op de andere ‘berg’ als eerste boven te komen. Omdat Bjorn het geel draagt. Draagt Stijn van Dijk als nummer twee van het bergklassement de groene trui tijdens de ritten. Jesper de Klerk draagt op dezelfde manier de rode trui van het Dijkhuisklassement tijdens de ritten.
Celine Goes heeft vrijdag haar voorsprong op nummer twee in het meisjesklassement, Anouk Sturkenboom, met een seconde weten te vergroten. Ze heeft de roze trui voor het beste meisje nu iets steviger om de schouders, maar de strijd blijft spannend.
In de strijd om de witte trui heeft Joeri Groenen deze steviger aangetrokken. Hij wist zijn voorsprong op zijn naaste belager voor de trui, Arno de Leeuw, vrijdag met drie seconden te vergroten. Arno stond aan de start van de etappe vrijdag op slechts op één seconde van de witte trui. Arno de Leeuw was zondag en maandag de drager van de witte trui. Joeri heeft die van hem van overgenomen.
Evy van Zijl blijft strijdbaar. Evy gaat door na haar pech gisteren en grote terugval in het algemeen klassement. Vrijdag reed ze, ik zou haast zeggen zoals we deze tour van haar gewend zijn, gewoon weer mee in de kopgroep. Ze probeerde in het laatste stuk zelfs nog samen met Bjorn de Klerk weg te fietsen en zo extra seconden te pakken, maar het gaatje werd door de achtervolgers dichtgereden. Ze nam vervolgens deel aan de eindsprint van de kopgroep. De verschillen zijn dan klein.